News Details

Top10 německých vín v žebříčku James Suckling's Top100 World List

11/22/2022

„Letošní seznam Top 100 vín světa odráží nejlepší vína, která jsme ochutnali v roce 2022,“ uvedl uznávaný kalifornský odborník na víno James Suckling. Německým vínům se v prestižním hodnocení dařilo velice dobře a obsadila celkem deset příček.


„Letošní seznam Top 100 vín světa odráží nejlepší vína, která jsme ochutnali v roce 2022,“ uvedl uznávaný kalifornský odborník na víno James Suckling. Německým vínům se v prestižním hodnocení dařilo velice dobře a obsadila celkem deset příček.

  • KÜNSTLER RIESLING, RHEINGAU HÖLLE GG 2021Rheingau, ročník 2021,

Hodnocení: 99 (2. místo v seznamu Top100)

Jak úchvatně krásnou meruňkovou vůni má tento úžasný suchý ryzlink! Ohromující síla a intenzita, přesto zůstává tak jasný a osvěžující, když se rozletí po patře jako raketa mířící do vnější sluneční soustavy. Z ekologicky pěstovaných hroznů s certifikací Fair'n Green. K pití i archivaci. Šroubovací uzávěr.

  • DÖNNHOFF RIESLING NAHE NIEDERHÄUSER HERMANNSHÖHLE SPÄTLESE 2021, Nahe, ročník 2021

Hodnocení: 99 (15. místo/Top100 list)

Toto víno se třpytí jako zlato a jeho šťavnatost způsobuje, že je nesmírně těžké ho hned nepolknout. Velmi hutné a komplexní, s úrovní energie, která vás nutí přemýšlet, odkud pochází. Super dlouhý závěr, který je zároveň intenzivní a jemný. Z ekologicky pěstovaných hroznů s certifikací Fair'n Green. K pití i archivaci.

  • WITTMANN RIESLING RHEINHESSEN MORSTEIN GG 2021, Rheinhessen, ročník 2021 Hodnocení: 98 (66./Seznam Top100)

Stejně hluboké a hutné jako jemné a tajemné, toto velmi mladé víno 2021 GG je jako velký zaoceánský parník, který se právě vydal na cestu přes severní Atlantik. A pod kýlem leží několik tisíc metrů temných vod. Úžasná texturní komplexnost a velmi kompaktní jádro. Ohromně vrstevnatý závěr, který má všechny vůně koření a divokých bylin, které od této skvělé lokality očekáváme. Z biodynamicky pěstovaných hroznů s certifikací Respekt. Veganské. K pití i archivaci.

  • THÖRLE RIESLING RHEINHESSEN HÖLLE TROCKEN 2021, Rheinhessen, ročník2021,

Hodnocení: 98 (78./Top100 list)

Dechberoucí koncentrace, gigantická slaně-minerální intenzita a pikantní lesk. Středně plné s extrémně dlouhým, šťavnatým závěrem, okázalé, expresivní a extravagantní. Z ekologicky pěstovaných hroznů. K pití i archivaci.

  • SCHLOSSGUT DIEL RIESLING NAHE BURGBERG GG 2020, Nahe, ročník2020

Hodnocení: 98 (79./seznam Top100)

Jak krásný je tento suchý ryzlink 2020 krásný. Téměř ideální rovnováha svěží, křupavé hrušky, žlutého jablka a zralé limetky spolu jemnou tříslovinou a elegantní minerální kyselinkou. Superdlouhý, nedotčený závěr z mokrých kamenů. K pití i archivaci.

  • HEYMANN-LÖWENSTEIN RIESLING MOSEL UHLEN ROTH LAY GG 2020, MOSEL UHLEN ROTH LAY, Mosela, ročník 2020

Hodnocení: 98 (82./seznam Top100)

Nesmírně hluboká vůně a jemné tóny tropického ovoce vás přenesou na trh s kořením ve východní Asii. Na patře je však tato skvělá suchá Mosela velmi kompaktní a pevně zavinutá. Je pouze středně plné, ale je v něm obrovská koncentrace, která se snoubí s podmanivě strohou krásou. Velmi jemně vycizelovaný a břidlicový závěr se táhne až do nekonečna. Z ekologicky pěstovaných hroznů s certifikací Fair'n Green. K pití nebo archivaci. Šroubovací uzávěr.

  • EVA FRICKE RIESLING RHEINGAU SCHLOSSBERG 2021, Rheingau, ročník 2021

Hodnocení: 98 (85./Seznam Top100)

Neuvěřitelně jemná vůně bílé broskve a mirabelky s velmi jemným jasmínovým a citronově-květinovým aroma. Velmi živé, kompaktní a přesné, s tunami citronové svěžesti. Naprosto krystalický závěr s takovou energií a mineralitou mokrých kamenů, až se tají dech. Má před sebou ještě desítky let zrání. Z ekologicky pěstovaných hroznů. Veganské. K pití i archivaci.

  • EMRICH-SCHÖNLEBER RIESLING NAHE HALENBERG GG 2021, Nahe, ročník: 2021

Hhodnocení: 98 (93. místo/Top100 list)

Svěží bílá broskev, divoké byliny a květinový buket tohoto ohromujícího GG působí velmi efektně. Velmi kompaktní a koncentrované víno teprve začíná odhalovat své bohaté poklady. Mimořádně soustředěné a precizní, roste a roste, když velkou rychlostí vystřeluje nad patro. Neuvěřitelná hloubka minerality mokrých kamenů v superdlouhém závěru. Pitelné nyní, ale nejlépe od roku 2025.

  • SCHÄFER-FRÖHLICH RIESLING NAHE FELSENECK GG 2021, Nahe, ročník: 2021,

Hodnocení: 98 (94. místo/Top100)

Intenzivní, křemičitá vůně, která ve vás vyvolá pocit, jako byste v horkém letním dni olizovali vlhkou spodní stranu kusu viniční břidlice. Aroma žlutého grapefruitu, krvavých pomerančů a guavy. Nesmírně koncentrovaný a živý, s téměř nadpřirozenou energií, tento suchý ryzlink se vznese a zamíří přímo ze sluneční soustavy. V extrémně dlouhém závěru se mineralita opravdu nechce zastavit! Z ekologicky pěstovaných hroznů s certifikací Fair'n Green. Pitelné nyní, ale nejlepší od roku 2024

  • GUT HERMANNSBERG RIESLING NAHE KUPFERGRUBE GG RESERVE 2017, Nahe, ročník: 2017 Hodnocení: 98 (95. místo/Top100)

Převalí se přes vás lavina kouřové a kamenité minerality spolu s vůní citronového krému a grilovaného citronu. Obrovská struktura, ale ne masivní ani dominantní, má jemnost, která vybízí k tomu, abyste se posadili a studovali ji, pokud možno s partnerem. Ohromující závěr, v němž náznak grapefruitových peciček dodává další příval energie v enormně minerálním závěru. Z ekologicky pěstovaných hroznů s certifikací Fair'n Green. K pití i archivaci.