News Details

Aktuality

Riesling, Pinot & Co 2023 v Praze

05/31/2023

Třetí ročník představení německých vinařů Riesling, Pinot & Co, který se uskutečnil 23. května v krásných prostorách Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, opět nabídnul tuzemskému odbornému  publiku a četným hostům skvělou příležitost se seznámit s průřezem německé vinařské scény a předvedl jim vína z německých vinařských oblastí. 


Třetí ročník představení německých vinařů Riesling, Pinot & Co, který se uskutečnil 23. května v krásných prostorách Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, opět nabídnul tuzemskému odbornému  publiku a četným hostům skvělou příležitsot seznámit se s průřezem německé vinařské scény a předvedl jim vína z německých vinařských oblastí. 

Více než 300 návštěvníků se sešlo, aby se seznámili s rozmanitostí a kvalitou německých vín u 26 vystavovatelů a dovozců. Na této prezentaci bylo představeno celkem 160 vín a sektů, zahrnujících 17 odrůd révy vinné z deseti pěstitelských oblastí. Velvyslanec Spolkové republiky Německo, Andreas Künne, a výkonná ředitelka Německého vinařského institutu (DWI), Monika Reule, osobně přivítali hosty.

Prostory německého velvyslanectví v Praze poskytly krásné prostředí pro tuto úspěšnou akci. Vystavovatelé i publikum byli spokojeni. "Podařilo se nám navázat dobré kontakty," uvedl s potěšením Philipp David Catoir z vinařství Müller-Catoir. "Publikum projevilo zájem a bylo nadšené, atmosféra akce odrážela její hodnotu."