News Details

Aktuality

Praha: vinařská akce Riesling, Pinot & Co. nadchla Čechy

09/25/2022

Německá vinařská akce Riesling, Pinot & Co. posílila dobré německo-české vztahy v polovině září v Praze. Stolní prezentace vín a sektů z německých vinařských oblastí svedla dohromady vinaře a obchodní partnery. Byla navázána nebo prohloubena mnohá přátelství.


S velkou motivací a také díky velkému zájmu českých hostů představilo v Praze svá vína 26 německých vinařů.

Zahraniční návštěvníci si užili stylovou atmosféru

Přestože sklizeň v Německu byla již v plném proudu, 26 vinařů trvalo na tom, že svá vína představí osobně na slavnostním stole akce Riesling, Pinot & Co. Jako vystavovatelé byli odměněni nejen kvalifikovaným odborným publikem, ale také místem konání akce s bohatou historií. Po loňské premiéře nabídlo německé velvyslanectví v Praze opět velmi příjemné prostředí pro prezentaci německých vín v České republice.

Velký zájem na obou stranách

V úvodu akce ekonomická a vědecká atašé Anne Glummová stručně představila aktuální informace o ekonomické, sociální a politické situaci v České republice. Uznávaný český vinař a vinohradník Miloš Michlovský z vinařství Vinselekt doplnil její prezentaci ukázkou svých vín a přispěl dalšími údaji o trhu s vínem. S velkým zájmem německých kolegů se setkala ochutnávka jeho vín od základní až po prémiovou řadu v kombinaci s některými vlastními odrůdami PIWI.

Poté byla zahájena prezentace německých vín - ve stylu, který je německému velvyslanectví v Praze vlastní. Přibližně 200 odborných návštěvníků věnovalo spoustu času ochutnávce přibližně 160 vín z německých vinařských oblastí a výměně názorů s výrobci. Ohlasy vystavujících vinařů byly odpovídajícím způsobem pozitivní, zejména proto, že dobré kontakty slibovaly slibné obchody.

Konec s flari a živou hudbou

Večer velvyslanectví pozvalo významné obchodní osobnosti, které měly možnost ochutnat a vychutnat si německá vína při živé hudbě.

Prohlášení vystavovatelů

"Skvělá platforma, dobré publikum s dobrou směsicí tisku, prodejců, sommeliérů a dovozců. DWI zde slouží jako otevírač dveří. Uvedení na trh s vínem bylo dobré, jen termín ve sklizni není optimální (Richard Grosche, Weingüter Wegeler, Rheingau und Mosel).

"Velmi vysoká kvalita návštěvníků, velmi dobré znalosti, velmi dobrá organizace na skvělém místě. Vrátím se." (Markus Volk, Weinland Baden).

"Jsem velmi rád, že tam mohu být, mnoho zájemců na úchvatném místě. Seznámení s trhem bylo skvělé." (Carlo Schmitt, Weingut Schmitt, Mosel).

"Jsme tam poprvé a jsem naprosto ohromen jak počtem návštěvníků, tak jejich nadšením pro ryzlink. Německá vína mají na tomto trhu obrovský potenciál a já zde vidím dobré příležitosti pro nás (Stefan Braunewell, Weingut Braunewell, Rheinhessen).

"Jsem nadšený, když vidím, jak se publikum baví vínem a jeho ochutnáváním, zvláště když je velký zájem o Ryzlink rýnský. Nálada je dobrá, publikum je vstřícné, dobře naladěné, velmi zaujaté a má spoustu znalostí (Bärbel Weinert, Weingut Prinz von Hessen, Rheingau).

"Dobrý mix tisku, restaurací a prodejců, velmi dobrá organizace, krásné místo (Jonas Hirn, Weingut Steintal, Franken).

"Prezentace byla skvělá, publiku dobře chutnalo, vše bylo perfektně zorganizováno. Jako vinař prostě musím vstát a hned začít" (Simon Kruse vom Weingut Burggarten, Ahr).

"Velmi dobrá a zorganizovaná akce. Velice profesionální hosté, kteří mi dali pozitivní zpětnou vazbu na vína. Jsem přesvědčen, že jsem navázal trvalé kontakty. Místo je velmi výjimečné, má bohatou historii, skvělé prostory, které podporují úspěšnou akci." (Gerald Hundinger, Weingut am Kaiserbaum, Pfalz).

More Wines of Germany News

Wines of Germany Worldwide

Wines of Germany Social

Highly motivated, also due to the great interest of the Czech guests, 26 German wine producers presented their wines in Prague. source: Deutsches Weininstitut (DWI) i.e. Wines of Germany