News Details

Aktuality

Nová marketingová strategie Německého vinařského institutu DWI v roce 2024

01/09/2024

S ohledem na omezené finanční prostředky v tomto roce Německé vinařské institut DWI upravuje svůj způsob komunikace.


S ohledem na omezené finanční prostředky v tomto roce Německé vinařské institut DWI upravuje svůj způsob komunikace. Nebude se přímo zaměřovat na koncové spotřebitele a omezil počet zahraničních trhů na jedenáct.

Zaměření na původ

V mezinárodní komunikaci bude DWI zdůrazňovat původ vín a odrůd hroznů s jejich specifickými kvalitativními vlastnostmi. Dále bude klást důraz na německá kvalitní šumivá a růžová vína a rostoucí význam odrůd PIWI.

Informační platforma pro německé víno

V Německu vznikne informační platforma pro německé víno s důrazem na intenzivnější výzkum trhu, práci s tiskem a veřejností, podporu dalšího vzdělávání a podporu mladých talentů v rámci iniciativy Generace Riesling. Další domácí aktivity se zaměří na obchodní marketing s cílem podporovat obraz původu v potravinářském maloobchodě, včetně diskontních prodejen, ve specializovaném obchodě s vínem a vinařském průmyslu. Plánuje se také posílení online marketingu, zejména pro mladší cílové skupiny.

Rozvoj a rozšíření divize geoprotekce

Střednědobým a dlouhodobým cílem společného marketingu je rozvoj a rozšíření oddělení geoprotekce, které vzniklo v roce 2021 za účelem podpory činnosti ochranářských společenství a odvětvových sdružení.

Nová strategie reflektuje celkový společenský trend k větší udržitelnosti, který bude hrát v budoucnosti v komunikaci větší roli. Novinkou bude také zahrnutí nealkoholických a částečně nealkoholických vín a šumivých vín do komunikačního rámce.

Dokumenty jsou ke stažení v sekci Statistiky & Publikace zde ve formátu pdf a níže v jednotlivých odkazech: