News Details

Aktuality

Německý vinařský institut DWI se chystá na asijské turné –

03/20/2024

Německý vinařský institut DWI se účastní ProWein Tokyo a ProWein Singapůr


Až se 10. dubna 2024 veletrh ProWine v Tokiu poprvé otevře, více než 30 německých vinařů se představí, aby oslovili japonský trh.  

S podporou Spolkového ministerstva pro výživu a zemědělství (BMEL) bude německý pavilon s 25 vystavovateli nabízet reprezentativní přehled o nabídce německých vín, sektů a destilátů japonským odborným návštěvníkům z oblasti maloobchodu, tisku a gastronomie na stánku 7F-07. Dalších pět výrobců se bude nacházet v bezprostřední blízkosti německé účasti.

Po celou dobu trvání veletrhu bude v německém pavilonu probíhat bohatý program seminářů a tematických degustací, které povede německá královna vína. Kromě Ryzlinku rýnského, Rulandského modrého a šumivých vín bude pozornost věnována také vínům SOLA (udržitelným, ekologickým a nízkoalkoholickým) a vínům s aromatickou chutí, jako je například Gewürztraminer.

Ve spolupráci s Německým vinařským institutem DWI v Japonsku a Spolkovou zemí Porýní-Falc bude také probíhat individuální obchodní matchmakingový program, který má podpořit obchodní vztahy mezi výrobci a dovozci z Porýní-Falce a prodejci v Japonsku.

Po skončení veletrhu v Japonsku se němečtí vinaři přesunou na další akci v Asii, tentokrát na ProWein v Singapuru. Německý vinařský institut (DWI) ve spolupráci s BMEL představí na letošním veletrhu ProWine Singapore výběr exkluzivních vín a sektů z německých vinařských oblastí. Tato prestižní událost se koná od 23. do 26. dubna 2024.

Německo, oficiální hostující země veletrhu Food & Hotel Singapore, se snaží potvrdit svou pozici lídra v dodávkách vín s vynikajícím poměrem ceny a kvality, které se dokonale hodí k místní kuchyni. V německém pavilonu (hala 2, stánek D1-01) se představí 11 vinařů ze čtyř vinařských oblastí s vybraným sortimentem vína.

U degustačního pultu DWI bude k ochutnání široká škála německých červených, bílých, růžových a šumivých vín, včetně vín bez alkoholu. Zahrnuje to také oblíbené německé odrůdy, jako je Ryzlink rýnský a Spätburgunder, a regionální speciality jako Gewürztraminer. Po celou dobu trvání veletrhu bude v německém pavilonu probíhat bohatý program seminářů a tematických degustací, které povede Jessica Himmelsbachová, německá princezna vína.

Německo, které je jedním z největších producentů a vývozců vína na světě, se snaží posílit svou pozici na asijských trzích. V roce 2023 se v Německu vyrobilo přibližně 9 milionů hektolitrů vína, vývoz z toho činil 1,215 milionu hektolitrů, což představuje hodnotu 384 milionů eur. Z celkovému objemu se jednalo o 91 000 hektolitrů (7,5 %) nebo 51 milionů eur (13,3 %), které byly exportovány do Asie.

V roce 2022 se vývoz německého vína do Singapuru v porovnání s rokem 2021 zdvojnásobil jak v hodnotě, tak v objemu. Celkový vývoz dosáhl dvou milionů eur, resp. 2 000 hektolitrů. Průměrná hodnota německého vína vyváženého do Singapuru je jedna z nejvyšších na světě a činí 8,96 eur za litr. Ryzlink rýnský, jakožto nejvýznamnější odrůda révy vinné v Německu, zaznamenává stále rostoucí oblibu v jihovýchodní Asii, především díky své vynikající kompatibilitě s místní kuchyní a chuťovými preferencemi. Německo je samozřejmě zdaleka největším producentem ryzlinku na světě.