Německý vinařský institut DWI představuje na ProWeinu regionální klasiku

02/02/2023

Německý vinařský institut (DWI) představuje na letošním veletrhu ProWein odborným návštěvníkům "Německou klasiku - klasiku německých vinařských oblastí".

Hlavním tématem, které Německý vinařský institut (DWI) představí na letošním veletrhu Prowein odborným návštěvníkům, je „Německá klasika - klasika německých vinařských oblastí“. Regionální vinařské reklamní svazy za tímto účelem vybraly vždy jeden nebo dva druhy vína, které nejlépe charakterizují a reprezentují jejich vinařskou oblast.

Na stánku DWI v hale 1 (C120) budou každý den od 19. do 21. března od ráa do večera probíhat bezplatné degustace celkem 20 regionálních klasik ze všech 13 vinařských regionů a kolekce vybraných vín bude rovněž představena v rámci moderované degustace v prvních dvou dnech veletrhu.

Pro jednatelku DWI Moniku Reule je letošní motto hojně navštěvovaného veletrhu vysoce relevantní pro trh: „Regionální klasika vytváří důvěru při nákupu vína a pomáhá etablovat profil jednotlivých vinařských regionů. Kromě toho hraje krajovost i nadále významnou roli v nákupním chování spotřebitelů.“ Šéfka DWI dále zdůrazňuje: „Vinařství je pro nás velkým přínosem - prezentované odrůdy jsou naší silnou stránkou a odlišují tak Německo od mezinárodní konkurence.“

V souladu s „klasikou“ se v neděli a v pondělí veletrhu v 10:30 hodin na stánku představí  tzv. „Dream Team Riesling a Pinot Noir“. Dalším aktuálním tématem ochutnávek po všechny tři dny veletrhu budou odrůdy vinné révy PiWi, které jsoz odolné vůči houbám.

Osmé vystoupení Generation Riesling na veletrhu ProWein

„Miluj víno, se kterým jsi“ je motto, kterým se řídí vinaři z Generation Riesling (mladí vinaři do 35 let), jež zvou návštěvníky k ochutnávkám.

Ochutnávky povedou německá královna vína Katrin Lang a postupně dvě německé princezny vína Juliane Schäfer a Luise Böhme.

Letos již poosmé pořádá DWI společnou prezentaci pro Generation Riesling v bezprostřední blízkosti (hala 1 / E121). Z největší světové organizace mladých vinařů představí deset členů z osmi vinařských oblastí své nejnovější kolekce vín:

Weingut Max Jäck; Baden; www.weingut-max-jaeck.de

Winzerhof Nagel, Franken; www.winzerhof-nagel.de

Weingut Philipps-Mühle; Mittelrhein; www.philipps-muehle.de

Weingut Carlo Schmitt, Mosel; www.weingut-carlo-schmitt.de

Weingut Schömehl, Nahe; www.schoemehl-wein.de

Weingut Hauer, Pfalz; www.katharinenhof-hauer.de

Weingut WoW by Wolfgang Bender; Pfalz; www.wolfgangsweine.de

Weingut Becker; Rheinhessen; www.weingut-becker.com

Weingut Reis & Luff; Rheinhessen; www.reis-luff.de

Hendriks Wein; Württemberg/Bodensee; www.hendriks-weine.de

Program degustací naleznete zde.