Na veletrhu ProWein 2024 představí DWI odrůdy PIWI

02/06/2024

Na letošním veletrhu ProWein Německý vinařský institut (DWI) představí pod heslem „Hrozny pro budoucnost“ odborné veřejnosti vína vyrobená z nových, inovativních odrůd révy vinné, která jsou známá též jako PIWI.

Celkem 20 bílých, červených a růžových vín z nových odrůd bude k ochutnání každý den od 10. do 12. března na stánku DWI v hale 1 (C120). Kolekce bude rovněž prezentována v rámci moderovaných degustací po všechny dny veletrhu. Německý vinařský institut DWI v neděli 10.března na veletrhu v 11 hodin rovněž ocení výrobce nejlepších vín.

Rostoucí zájem o životní prostředí

Pro výkonnou ředitelku DWI Moniku Reule je letošní motto veletrhu naprosto zásadním tématem: „Zájem a přijetí nových robustních odrůd révy vinné, které díky své odolnosti vyžadují méně ochrany, v posledních letech ze strany spotřebitelů a výrobců výrazně roste. Tento trend je důsledkem klimatických změn a rostoucího ekologického povědomí a lze předpokládat, že v budoucnosti dále nabyde na důležitosti. Naší účastí na letošním veletrhu chceme domácím i zahraničním návštěvníkům ukázat širokou škálu chutí a kvalitativní potenciál těchto nových odrůd, v jejichž šlechtění je Německo lídrem.“

Vína ze severního Německa

Počet vinic v severní části Německa roste v posledních letech, přičemž jsou tyto vinice převážně osázeny odrůdami PIWI. Německý vinařský institut (DWI) vám na letošním veletrhu ProWein nabízí možnost ochutnat vybraná vína ze severní části republiky v neděli 10.března od 15:30 a v úterý 12.března od 15:30.

Přehled degustací:

Den

Čas

Slavnostní předávání cen: Best of PIWI 2024

Odrůdy PIWI

Pondělí

Vína ze severního Německa

Generation Riesling:

„Miluj víno, se kterým jsi“

Pondělí

Vystoupení Generation Riesling na ProWeinu

Letos již podeváté pořádá DWI společnou prezentaci pro mladé vinaře z Generation Riesling (hala 1/stánek E121), největší světové organizace mladých vinařů. Deset členů ze sedmi vinohradnických oblastí zde představí své aktuální kolekce vín.

Pod heslem „Miluj víno, se kterým jsi“ bude německá královna vína Eva Brockmann a její dvě pomocnice Lea Bassler a Jessica Himmelsbach tato vína představovat jednou denně na stánku DWI.

„Nezahrávejte si s mým vínem“ je motto pondělního neformálního zakončení s volným vstupem, které se bude konat od 17 hodin na stánku Generation Riesling.

Představitelé Generation Riesling, kteří se účastní letošního ročníku ProWein: