News Details

Aktuality

Kladná bilance po 10. sympoziu Institutu mistrů vína

07/11/2023

Nedávné mezinárodní sympozium Institutu mistrů vína (IMW) přineslo Německu úspěch na mezinárodní scéně. V průběhu čtyř dnů se Německo stalo centrem vinařského světa, když hostilo 500 vinařských odborníků ze 47 zemí.


Nedávné mezinárodní sympozium Institutu mistrů vína (IMW) přineslo Německu úspěch na mezinárodní scéně. V průběhu čtyř dnů se Německo stalo centrem vinařského světa, když hostilo 500 vinařských odborníků ze 47 zemí.

Sympozium bylo společně pořádáno Institutem mistrů vína (IMW), Německým vinařským institutem (DWI), městem Wiesbaden a spolkovou zemí Hesensko. Program nabídl nejen poučné přednášky a živé diskuse se špičkovými řečníky, ale také bohaté degustace, během kterých bylo použito celkem 35 000 sklenic. Hosté se měli také možnost účastnit exkluzivních večerních akcí, na kterých se ukázala vinařská země Německo ve své nejlepší podobě.

Jedním z vrcholů byla "Německá noc vína", kterou uspořádala DWI ve spolupráci s regionálními vinařskými propagacemi. Tato špičková galavečerní akce se konala v zámku Biebrich a nabídla více než 60 vín reprezentujících jednotlivé regiony. Mezi lahůdkami byla i ochutnávka raritních vín z kláštera Eberbach z ročníku 1935. Společnost Henkell-Freixenet a další partneři zajišťovali šampaňské a další kulinářské zážitky.

Organizátoři sympozia získali také cennou podporu a sponzorské dary od mnoha renomovaných značek a oborových sdružení, což podtrhlo význam podpory excelence a inovací ve světě vína.

Dále byla součástí programu návštěva vinařských regionů. Společnost Henkell-Freixenet zahájila večerní akce, po níž následovala prezentace VDP. Účastníci byli rozděleni do 20 vinařství, která hostila další členská vinařství. V předvečer a po skončení sympozia mělo více než 100 účastníků možnost poznat německé vinařské regiony, jejich vína, terroir a autentické výrobce během šesti různých exkurzí. Regionální vinařské propagace přivítaly hosty ve vinařských oblastech Ahr, Franky, Střední Rýn, Mosela, Nahe, Falc, Rheingau, Porýní a Sasko.

Pro Německý institut pro víno a alkoholické nápoje (DWI) bylo sympozium IMW jedinečnou příležitostí představit Německo jako vinařskou zemi ve své nejlepší podobě významným odborníkům z celého světa. Ohlasy zahraničních hostů byly mimořádně pozitivní, což je důkazem mimořádného úspěchu tohoto sympozia.

Mezinárodní sympozium IMW je považováno za nejdůležitější událost v celosvětovém vinařském kalendáři. Pořádá se od roku 1982 a poslední ročník se konal v roce 2018 ve španělském Logroñu. Desáté mezinárodní sympozium se vrátí v roce 2023 a nabídne čtyři inspirativní dny zaměřené na současné trendy a budoucnost vinařského průmyslu. Účastníci se mohou těšit na prvotřídní degustace, zajímavé prezentace a kontroverzní debaty o tématech, jako je dopad klimatických změn a rozmanitost vinařského průmyslu.