News Details

Aktuality

Eichelmann Průvodce vínem Německa 2024 nyní k dispozici

11/06/2023

Nově vydaný Eichelmann Wine Guide 2024 je rozsáhlým průvodcem vínem, který přináší přehled 9 500 vín z 875 vinařství na úctyhodných 1 188 stranách, která redakce ochutnala a zhodnotila.


Nově vydaný Eichelmann Wine Guide 2024 je rozsáhlým průvodcem vínem, který přináší přehled 9 500 vín z 875 vinařství na úctyhodných 1 188 stranách, která redakce ochutnala a zhodnotila.

Redakce časopisu Eichelmann již potřetí ocenila vinařství Wittmann z Westhofenu v Porýní za nejlepší kolekci bílých vín roku. Nejlepší kolekci červených vín roku získalo již podruhé vinařství Franz Keller z Kaiserstuhlu.

Podle názoru Gerharda Eichelmanna se šumivá vína z Německa v posledních letech neustále rozvíjejí a stále nabízejí zajímavé chuťové zážitky. Proto redakce několik let uděluje cenu za nejlepší kolekci šumivých vín. Letošní ocenění získala společnost Sektkellerei Höfer z Würzburgu ve Frankách, která již dlouhou dobu vyrábí šumivá vína pro francké vinařské podniky a v posledních letech se stále více zaměřuje na vlastní značku.

Vycházející hvězdou roku byl vyhlášen Alexander Loersch z Leiwenu na Mosele. Poté, co v roce 2009 převzal podnik svých rodičů, pokračoval v rozvoji, který se odráží ve stále komplexnějších, šťavnatějších a zajímavějších ryzlincích.

Objevem roku pro Gerharda Eichelmanna se stalo mladé vinařství Ottenbreit z Franků. Christian Ottenbreit převzal podnik svých rodičů v roce 2017 a založil své vlastní vinařství. Jeho spontánně kvašená vína z ekologicky obdělávaných vinic vykazují jasný rukopis.

Cenu za celoživotní dílo získal Gert Aldinger z Fellbachu ve Württembersku, který podle redakce nastavuje trendy a je inovativní jako nikdo jiný, aniž by zapomínal na své kořeny. Do "knihovny Mondo Classic" vín z velkých vinic byl přidán Ryzlink rýnský Großes Gewächs z vinice Kastanienbusch v Birkweileru (Falc) z vinařství Rebholz.

 

Více o průvodci zde