News Details

Aktuality

DWI představuje na ProWeinu regionální klasiku

03/15/2023

Německý vinařský institut (DWI) bude na nadcházejícím veletrhu ProWein prezentovat "Německou klasiku - klasiku německých vinařských regionů".


Německý vinařský institut (DWI) bude na nadcházejícím veletrhu ProWein prezentovat "Německou klasiku - klasiku německých vinařských regionů".

Jednatelka společnosti DWI, Monika Reule, zdůraznila, že letošní motto veletrhu "Regionální klasika" je pro trh velmi relevantní. Regionalita je stále velmi důležitá v nákupním chování spotřebitelů a Německo má v tomto směru co nabídnout.

Na stánku DWI v hale 1 (C120) budou k dispozici k bezplatné ochutnávce celkem 20 regionálních klasik ze všech 13 vinařských regionů. Regionální vinařské reklamní svazy vybraly jeden nebo dva druhy vína, které nejlépe reprezentují jejich oblast. Tyto vína představují vynikající ukázku toho, jak jedinečná mohou být vína z různých německých regionů.

Kromě regionálních klasik se na stánku DWI také představí "Dream Team Riesling a Pinot Noir". Tyto odrůdy jsou dlouhodobě oblíbené mezi návštěvníky veletrhu a představují vynikající ukázku toho, co Německo dokáže vyprodukovat. Na stánku budou také k dispozici nové, trvale udržitelné odrůdy révy vinné odolné vůči houbám, známé jako PiWis.

Degustace povede německá královna vína Katrin Lang a dvě německé princezny vína Juliane Schäfer a Luise Böhme. 

Organizace Generation Riesling, největší světová organizace mladých vinařů, se také představí na veletrhu

Návštěvníci se také mohou těšit na ochutnávky od mladých vinařů z Generation Riesling (hala 1 / E121), kteří přivítají hosty u svého stánku.

V pondělí v 17:00 zve Generation Riesling na pohodové zakončení veletržního dne s lehkým večerním občerstvením u stánku Generation Riesling pod heslem "Don't mess with my wine - Abendbrot mit der Generation Riesling".

Německé vinařství je pro zemi velkým přínosem a prezentované odrůdy révy vinné jsou silnou stránkou, která odlišuje Německo od mezinárodní konkurence. Veletrh ProWein je skvělou příležitostí pro Německo prezentovat své vína a přilákat pozornost vinařského průmyslu z celého světa.

 

Veškeré informace k jednotlivým bodům programu a degustacím naleznete zde.