News Details

Aktuality

Celosvětové Týdny ryzlinku začnou v dubnu

03/26/2024

Ve dnech 21. až 28. dubna 2024 začnou v Singapuru každoroční Týdny ryzlinku, které celosvětově pořádá Německý vinařský institut (DWI).


Ve dnech 21. až 28. dubna 2024 začnou v Singapuru každoroční Týdny ryzlinku, které celosvětově pořádá Německý vinařský institut (DWI).

Již podruhé se v tomto ostrovním státě jihovýchodní Asie uskuteční během mezinárodního vinařského veletrhu ProWine Singapore Týdny německého vína. Německá vinařská princezna Jessica Himmelsbach osobně provede ochutnávky vybraných německých vín ve vyhlášených restauracích a vinárnách města, a zároveň představí vysokou kvalitu německých vín odborné veřejnosti.

Poté se Týdny ryzlinku přesunou do Finska, kde se budou konat od 20. května do 2. června, a následně do Polska, kde se uskuteční od 1. do 30. června.

Podpora image a prodeje německých vín

Tyto akce jsou pro obchodníky se vínem na exportních trzích významným prostředkem, jak upozornit milovníky vína na německá vína a jejich regionální původ, a také podpořit jejich image a prodej. Zaměřují se na zdůraznění kvality a všestrannosti odrůdy Ryzlink rýnský, zejména v kombinaci s jídlem, a současně prezentují další významné odrůdy, jako je Rulandské modré, Rulandské šedé, Rulandské bílé či Sylvánské.

Letošní Týdny ryzlinku se uskuteční v osmi různých zemích ve variabilních formátech. Například ve Velké Británii proběhnou Týdny ryzlinku pod názvem „31 Days of Riesling“ po dobu čtyř týdnů, v Číně jako „Summer of Riesling“, a dokonce v Japonsku jako „German Wine Weeks“ po dobu dvou měsíců.

Úspěšné obchodní prezentace

Zájem o mezinárodní prezentace, pořádané DWI pro výrobce a dovozce, neklesá ani po mnoha letech. Tyto akce jsou klíčovým prostředkem k posílení postavení německých vín na světových trzích. První letošní stolní prezentace s názvem „The Others“ se uskutečnila koncem února v Oslu a setkala se s trvalým zájmem. Na tuto zavedenou událost odpovídalo pozitivně 14 firem, 6 dovozců a 43 účastníků odborných kurzů. V loňském roce se degustace Big G-Trade Tasting v Londýně zúčastnilo celkem 25 společností, zatímco prezentace Riesling, Pinot & Co v Utrechtu přilákala 40 společností a 350 zájemců o oblíbené masterclass.

 

Týdny ryzlinku

Země                  Časové období                              Název

Singapur            21.-28. dubna 2024                      Týden ryzlinku

Finsko                 20. května - 2. června 2024        Týdny ryzlinku

Polsko                 01 - 30. června 2024                    Týdny ryzlinku

Švýcarsko           13. - 22. června 2024                   Taste.Love.Riesling

Švédsko              29. května - 9. června 2024        Týdny ryzlinku

Japonsko            01. července - 30. srpna 2024    Týdny německých vín

Čína                    01. července - 30. srpna 2024    Léto ryzlinku rýnského

Velká Británie    01.-31. července 2024                 31 dní německého ryzlinku