Blíží se Vinexpo v Paříži

02/02/2023

Až se ve dnech 13. až 15. února otevřou dveře letošního veletrhu Vinexpo ve francouzské metropoli, sjedou se tam odborníci na víno z celého světa, včetně Německého vinařského institutu DWI. Ten na společném stánku Spolkového ministerstva pro výživu a zemědělství (BMEL) v hale 5/2 představí typická vína a sekty z německých vinařských oblastí.

Kromě stěžejních německých odrůd Ryzlink rýnský a Rulandské modré zahrnuje nabídka také odrůdy jako Sauvignon blanc, bílé burgundské odrůdy a regionální speciality jako Frankovka, Sylvánské a Scheurebe.

Degustační pult DWI s širokou nabídkou vín

S 18 německými výrobci vína z vinařských oblastí Bádensko, Franky, Mosela, Nahe, Falc, Rheingau a Rheinhessen na společném stánku BMEL dosáhl počet zúčastněných firem poprvé rekordního čísla. Vinaři představí širokou nabídku vybraných německých červených, bílých, růžových a šumivých vín, která bude možné ochutnat po všechny dny veletrhu. Veletrhu se zúčastní i vinařská princezna Juliane Schäferová, která bude kompetentní kontaktní osobou pro zodpovězení dotazů návštěvníků veletrhu. V úterý 14. únota  mezi 11. a 13. hodinou povede mistr světa v sommelierství Marc Almert seminář a řízenou degustaci.

Letošní vystoupení na veletrhu DWI Vinexpo doplňují každodenní semináře pro odborné návštěvníky na témata jako "Německý Dreamteam: Ryzlink rýnský & Rulandské modré" nebo "Povolení bublat - německá prémiová šumivá vína".

Odkaz na bližší informace (v němčině) včetně programu degustací a seznamu vinařů, kteří se veletrhu zúčastní, naleznete zde.