News Details

Aktuality

10. sympozia IMW ve Wiesbadenu se zúčastní 500 odborníků na víno

05/02/2023

Dva měsíce před zahájením 10. mezinárodního sympozia Institute of Masters of Wine (IMW) potvrdilo svou účast 500 vinařských odborníků a nadšenců z téměř 40 zemí.


Potvrzeno: 500 vinařských odborníků a nadšenců z téměř 40 zemí se účastní 10. mezinárodního sympozia Institute of Masters of Wine (IMW), které se uskuteční ve dnech 29. června až 2. července 2023 v německém Wiesbadenu. Akce, která je již vyprodána, bude hostit více než 100 držitelů prestižního titulu Masters of Wine a mnoho dalších známých osobností mezinárodního vinařského světa. Program zahrnuje zajímavé přednášky více než 30 řečníků, včetně hollywoodské hvězdy a majitele vinařství Johna Malkoviche a argentinské vinařky čtvrté generace Laury Catena.

„Sympozium IMW je jedinečnou příležitostí představit Německo jako vinařskou zemi širokému spektru mezinárodních expertů,“ uvedla Monika Reule, výkonná ředitelka Německého vinařského institutu (DWI). Spolu s IMW je DWI hostitelem akce, které se poprvé koná v Německu a podporuje ji město Wiesbaden a spolková země Hesensko.

Kromě přednášek bude na programu také několik kulinářských večerů pro odborníky a závěrečný galavečer pořádaný DWI společně s regionálními radami na podporu vína na zámku Biebrich. Na večeru se budou podílet sponzoři jako Zwiesel Glas, výrobci šumivých vín Raumland a Schloss Vaux, minerální voda Original Selters, Radeberger a pražírna kávy Müller. Organizátoři sympozia získali také podporu a sponzorství od mnoha renomovaných značek a organizací z oboru.

Po skončení sympozia si řada účastníků naplánovala exkurze do německých vinařských regionů, aby poznala terroiry s místními producenty a jejich víny. Šest exkurzí uspořádaných regionálními radami na podporu vína představí účastníkům vinařské oblasti Ahr, Franken, Mittelrhein, Mosel, Nahe, Pfalz, Rheingau, Rheinhessen a Sasko.